Nagyvilág

Beszélõ kukák gratulálnak

Rendhagyó módszert vezetnek be több brit városban, hogy népszerûsítsék a szelektív hulladékgyûjtést. Beszélõ konténerek dicsérik meg azokat, akik jó helyre dobják a szemetet.

“Igen, máskor is tegyél így!” – hangzik majd a biztatás az egyik
londoni konténerbõl, miután valaki bedobta a szemetet. Októbertõl “beszélõ gyûjtõhelyeket” állítanak föl a brit fõvárosban és Liverpoolban is.

Az elismerõ szavakat olyan ismert emberek hangján hallhatják majd az angolok, mint Amanda Holden és Gina Yashere színészek, az X Factor hangja, Peter Dickson, Kenny Logan rugbyjátékos, Janis Kelly operaénekes vagy Phil Tufnell volt krikettjátékos.

A projektet a Tartsd Tisztán Nagy-Britanniát mozgalom és az Énekelj London mûvészcsoport közösen találta ki, és valósítja meg. “Azt akartuk, hogy élvezetesebbek legyenek a konténerek – magyarázta a BBC-nek Colette Hiller, a Sing London vezetõje.

Némelyik konténer dalra is fakad a szemétdobás tiszteletére, az egyik dallam címe: I’m Singing in the Bin (énekelek a kukában). Egy másik slágerszöveg elferdítve pedig így hangzik: Rubbish Keeps Falling on my Head (hull a fejemre a szemét). Liverpoolban Beatles-dalok is megszólalnak majd.

A konténereket október 13-án állítják föl két hónapra, utána más városokba is elviszik õket, majd az olimpia idejére visszakerülnek Londonba. Ha sikeresek lesznek, akkor állandó helyet kapnak a fõvárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik