Nagyvilág

Ledobták magukról a ruhát a katonafeleségek

Fehérnemût villantott tizenkét brit nõ, ám nem csak a tengerészgyalogos kedvesüknek. Immár bárki a falra akaszthatja a fotóikból készült naptárat, s ezzel még a sebesült brit tengerészgyalogosokat is támogatja.

Ledobták magukról a ruhát a katonafeleségek 1 Vonzó oldaláról mutatkozott be egy tucatnyi brit nõ, de csupán a jótékonyság jegyében. Valamennyiük barátja, férje az angol tengerészgyalogságban szolgál. A katonafeleségek ezért egy szexi falinaptárt készítettek, hogy annak bevételeibõl a brit tengerészgyalogság alapítványát támogassák – írta a The Daily Mail címû brit lap. A 2012-es kalendáriumot 8,99 fontért (átszámítva mintegy 3 ezer forintért) lehet megvásárolni.

A naptárprojekt kiötlõje a 24 éves Becci Banfield és a 20 éves Lois Powell volt. Eleinte arra gondoltak, hogy pár csábos fotót csináltatnak egy profi fotóssal, és elküldik az afganisztáni hadszíntéren szolgáló párjuknak azzal a céllal, hogy így biztosítsák õket a szerelmükrõl, és „mindig velük legyenek”.

(forrás: The Daily Mail)

(forrás: The Daily Mail)

Végül a kezdeményezésük nagyobb méreteket öltött: egy falinaptár lett belõle, még pedig abból a meggyõzõdésbõl, hogy annak eladásával még pénzt is kereshetnek, és az összeget pedig jótékony célokra fordíthatják.

Az amatõr modelleket a Facebookon toborzott katonafeleségekbõl válogatták. Összesen 55-en jelentkeztek, s közülük választották ki a 12 hónap “arcát”. Az ötletgazdák semmiképpen sem katonai tematikájú naptárat szerettek volna, inkább valami nõies-klasszikus stílusjegyekben gondolkodtak. A lányokat végül pin-up stílusban fotózta le Nicola Grimshaw-Mitchell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik