Nagyvilág

Megint benzintolvajok robbantak fel

Felrobbant Kenyában egy balesetet szenvedett tartálykocsi, miután helyiek elkezdték megcsapolni a szállítmányt.

A kenyai sajtó információi szerint négy ember halt meg, és 45 sérültet kellett kórházba szállítani a kedd este történt tragédia után. Az áldozatok száma azonban még emelkedhet, mivel néhányan eltűntek, miután beugrottak egy közeli folyóba, hogy eloltsák égő ruháikat.

A kenyai rendőrség közlése szerint a benzinszállító teherautó vezetője elvesztette uralmát járműve felett, amely többször is megpördült. A sofőr a baleset után magára hagyta a felborult tartálykocsit, hogy jelentse a rendőrségen az esetet, de közben a közelben lakó emberek megszállták a járművet, hogy lecsapolják értékes rakományát.

A Daily Nation kenyai lap beszámolója szerint többen is a vacsoraasztal mellől álltak fel, miután eljutott hozzájuk a hír, hogy újabb tanker borult fel. Egy, a robbanásban megégett férfi a lapnak elmondta: az egyik pillanatban még ünnepi hangulat uralkodott a tartálykocsi körül, majd hirtelen mindent lángok borítottak el.

Az eset tíz nappal azután történt, hogy a kenyai főváros egyik nyomornegyedében több mint százan meghaltak, amikor berobbant a városrész alatt húzódó, megcsapolt benzinvezeték. Két éve pedig 122-en vesztették életüket, egy országúton felborult tartálykocsi megcsapolása közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik