Nagyvilág

Milliárdos kártérítés a brit sajtóbotrányban

Több millió fontot ajánlott fel a telefonlehallgatási botrány miatt megszűnt brit bulvárlap tulajdonosa a legismertebb áldozat családjának.

A BBC és The Guardian értesülései szerint majdnem hárommillió fontot (egymilliárd forint) ajánlott fel a lehallgatási botrányba belebukott News of the World bulvárlap kiadója Milly Dowler családjának. Idén júliusban derült ki, hogy a bulvárlap lehallgatta a 13 évesen elrabolt, majd meggyilkolt Milly mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, és üzeneteket is töröltek, hamis reményt keltve a szülőkben, hogy kislányuk életben lehet. Az eset, és más lehallgatások miatt bezárták a Rupert Murdoch médiabirodalmához tartozó lapot.

A Guardian úgy tudja, hogy Murdoch cége, a News International majdnem hárommillió fontot ajánlott fel a családnak, egy peren kívüli megegyezés részeként. A lap információ szerint ebből egymillió fontot egy jótékonysági szervezet kapna meg. A BBC értesülései szerint a család nagyjából kétmillió fontot kapna, és hétszámjegyű összeg menne jótékonysági célokra. A Guardian szerint a Dowler család ügyvédei 3,5 millió fontos peren kívüli megegyezést céloztak.

Nem ez az első eset, hogy Murdoch cége pénzzel érte el, hogy ne kelljen perre mennie a lehallgatási ügyek miatt, de eddig egyik esetben sem fizettek millió fontos összeget – írta a BBC és a Guardian.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik