Nagyvilág

Strauss-Kahn beismerte, hogy közeledett az írónőhöz

A Nemzetközi Valutalap volt vezetőjének most hazájában kell egy molesztálási üggyel szembenézni.

Beismerte párizsi rendőrségi kihallgatásán Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője, hogy annak idején közeledni próbált Tristane Banon francia újság- és regényírónőhöz, aki panaszt emelt ellene a hatóságoknál nemi erőszak kísérlete címén – jelentette be pénteken egy, a nyomozáshoz közel álló forrás.

A négy nappal korábbi rendőrségi meghallgatásról azután kérdezték az említett forrást, hogy a L’Express című hetilap online kiadása közölte: Strauss-Kahn a 2003-ban lezajlott találkozó során azzal próbálkozott (sikertelenül), hogy megcsókolja a fiatal nőt, és a kísérletezés sikertelensége nyomán feladta. Strauss-Kahn ügyvédje a maga részéről semmit sem volt hajlandó mondani.

Banon még júliusban emelt panaszt Strauss-Kahn ellen a 2003 februári találkozón lezajlottak miatt. A férfi “képzelt jelenetnek” minősítette azt, amit a nő előadott, és rágalmazásért eljárást indított ellene. A nyomozók egyelőre meghallgatták a feleket, és a párizsi ügyészség később dönti el, hogy lesz-e az ügynek folytatása.

Dominique Strauss-Kahn szeptember 4-én tért haza New Yorkból, miután az amerikai igazságszolgáltatás ejtette az ellene folytatott eljárást, amely egy szállodai szobalány nemierőszak-panasza nyomán kezdődött el. A vádló, Nafissatou Diallo végül nem tűnt eléggé szavahihetőnek ahhoz, hogy az ügyészség bízzon az esetleges per megnyerésében.

A volt IMF-vezér vasárnapra a TF1 francia közszolgálati tévének ígért interjút az ellene szexuális bűnügyek címén megfogalmazott vádakról, illetve politikai jövőjéről. Dominique Strauss-Kahn korábban a 2012-ben esedékes franciaországi elnökválasztás első számú esélyese volt, ám győzelmi reménye a New York-i meggyanúsítással szertefoszlott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik