Külföld

Kína segít az elismerésért

admin
admin

2011. 09. 14. 08:20

Kína bõvítené európai befektetéseit, de cserébe az európai vezetõknek "bátor lépéseket" kell tenniük, mindenekelõtt el kell ismerniük, hogy Kína piacgazdaság - mondta a kínai kormányfõ.

Wen Jiabao (Ven Csi-pao) szerdán az északkelet-kínai Dalianban, a Világgazdasági Fórum tanácskozásán kifejezte meggyõzõdését, hogy az Egyesült Államok és Európa le fogja küzdeni gazdasági nehézségeit, és úgy vélte, most a legfontosabb megakadályozni az euróövezeti államadósság-válság továbbterjedését.

Elemzõk arra következtettek megjegyzéseibõl, hogy Kína egyelõre nem siet az euróövezeti állampapírok jelentõsebb vásárlásával – írta a Dow Jones hírügynökség.
Kína régóta követeli a piacgazdasági jellegének nemzetközi elismerését, amely a nemzetközi kereskedelmi jogban a mostaninál kedvezõbb elbánást jelentene Kína számára kereskedelmi vitákban. A kínai kormány elkötelezett a viszonylag gyors gazdasági növekedés fenntartása és a hazai fogyasztás növelése mellett, ily módon segítve a világgazdaságot – hangsúlyozta a kínai kormányfõ.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.