Nagyvilág

Két tonnás kokainfogás, és felszámolt droggyár Kolumbiában

Óriási mennyiségű, 2,2 tonna kokaint foglalt le a parti őrség Kolumbia délnyugati partjainál egy hajón, és felszámoltak egy jelentős kokaingyárat.

A hajó, amelyen a drogot elrejtették, Panamába tartott, de a szállítmány rendeltetési helye az Egyesült Államok volt – közölte a kolumbiai haditengerészet. A motorcsónak fedélzetén négy embert tartóztattak le. A sikeres műveletet az amerikai kábítószer-ellenes ügynökséggel (DEA) együttműködésben hajtották végre, helyi idő szerint vasárnap este. .

A kolumbiai hadiotengerészet közlése szerint a drogszállítmány minden bizonnyal a Los Urabeños nevű bűnszervezeté volt. Közben a kolumbiai hadsereg bejelentette, hogy hétfőn rábukkantak a szervezet egy jelentős kokaingyárára, Medellin városától keletre, Puerto Nare közelében – közölte a Colombia Reports. A hat épületből álló komplexumban a hadsereg szerint negyven ember dolgozhatott, és úgy becsülik, hogy heti két tonna kokain előállítására voltak képesek. A telepen 87 kilogramm becsomagolt kokaint találtak, és több mint kétszáz kilogramm kokain alapanyagot.

Kolumbia a világ első számú kokaintermelő országa. Az ENSZ becslése szerint 2010-ben 350 millió tonna kokaint csempésztek külföldre a dél-amerikai országból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik