Nagyvilág

Több mint 120 halott egy benzinvezeték-robbanás után

A kenyai főváros egyik nyomornegyede alatt húzódó vezeték berobbanása pokollá változtatta a környéket.

A kenyai olajszállító vállalat közeli telephelyét ellátó benzinvezeték hajnalban kezdett el szivárogni Nairobi nyomornegyedénél. A városrész alatt húzódó vezetékből nyitott csatornákba kezdett el folyni az üzemanyag, amit a helyiek megpróbáltak összegyűjteni. Ekkor történt az egész környéket felgyújtó hatalmas robbanás. Egyes jelentések szerint egy égő cigarettavég indította el a lángokat.

Az eddigi adatok szerint legalább 120 ember halt meg a robbanásban, és az utána kitört tüzekben. A sérültek pontos számát egyelőre nem lehet tudni. Csak egy kórház egyik osztályára 112 embert szállítottak be harmadfokú égési sérülésekkel kora délutánig – közölte a helyi sajtó. A halálos áldozatok száma még tovább emelkedhet. Sok holttestet a közeli folyó vitt magával, miután többen is azon átkelve próbáltak meg elmenekülni a lángok elől.

A környéken lévő utakat lezárták, a helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a mentők, tűzoltók és a rendőrség, akiket a hadsereg egységei is segítenek. A keletkezett tüzekkel még kilenc órával a robbanás után is küzdöttek.

A tragédia színhelyére ellátogatott az ország kormányfője, az alelnök és az energiaügyi miniszter is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik