Nagyvilág

DSK már Párizsban

A párizsi Roissy repülõtéren landolt vasárnap reggel Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap szexbotrányba keveredett egykori vezérigazgatóját szállító repülõgép - közölte a francia média.

A szexuális bûncselekmény vádja alól két hete felmentett 62 éves közgazdász-politikust és feleségét, Anne Sinclairt szállító gép helyi idõ szerint szombat este indult útnak a New York-i John F.Kennedy nemzetközi repülõtérrõl.

A volt IMF-vezér megérkezése miatt sok rendõrt vezényeltek a Roissy repülõtér 2E termináljára, újságírók hada várta a gép landolását. A házaspár azonban érkezés után azonnnal gépkocsiba ült, és elhagyta a repülõteret. A volt IMF-vezér mosolygott, de nem nyilatkozott – jelentette a média.

Strauss-Kahnt az egyik New York-i szálloda szobalánya, Nafissatou Diallo szexuális támadással vádolta meg. Noha a helyszínen talált nyomok szerint az orális aktus valóban megtörtént a szállodai szobában, a guineai bevándorló Diallo múltjában és vallomásában az ügyészség szerint több olyan kétes elem is található, amelynek alapján a nõ verziója a történtekrõl hiteltelennek minõsült. Mivel így nem lehetett megállapítani, hogy a nõ erõszaknak engedelmeskedve, avagy önként engedett Strauss-Kahnnak, az illetékes büntetõbíróság ejtette a vádakat.

A májusban kirobbant szexbotrány elõtt a volt IMF-vezért tartották Nicolas Sarkozy francia elnök legesélyesebb potenciális kihívójának a 2012-ben esedékes elnökválasztáson. Az ellenzéki francia Szocialista Párt az októberi elõválasztáson dönti majd el, hogy kit indítson hivatalos elnökjelöltjeként Sarkozy ellenében. A CSA közvélemény-kutató intézet szerint a franciák 53 százaléka nem szeretné, ha Dominique Strauss-Kahn indulna az elnökválasztáson.

Strauss-Kahn ellen nyomozás folyik egy másik szexuális bûnügy miatt egy francia írónõ kezdeményezésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik