Nagyvilág

Semjén: a népi demokrácia fontos területe a vadászbarátság

Semjén Zsolt azt javasolja, hogy 2013-ban Magyarország, Szlovákia és Csehország együtt rendezze meg a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács 60. kongresszusát.

A miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke errõl telefonon nyilatkozott az MTI-nek.

Semjén Zsolt Selmecbányán az országos szlovák vadásznapok vendége. A kereszténydemokrata politikus a “népi demokrácia” fontos területének nevezte a szlovák-magyar vadászbarátságot és vadászati együttmûködést.

Azt javasolta, hogy a nemzetközi vadászati és vadvédelmi tanács 60. kongresszusát együtt rendezze meg 2013-ban Magyarország, Szlovákia és Csehország a közös közép-európai vadászati hagyományokra való tekintettel.

A rendezvényen részt vett Ivan Gasparovic szlovák államfõ, Berényi József, a felvidéki Magyar Koalíció Pártja elnöke és Simon Zsolt szlovák mezõgazdasági miniszter.

A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (International Council for Game and Wildlife Conservation, rövidítve: CIC) saját magát politikailag független, non-profit tanácsadó testületként határozza meg. Kormányok és természetvédõ szervezetek munkáját segíti a természeti erõforrások megõrzésében és fenntartható használatuk biztosításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik