Nagyvilág

Robbanás miatt nincsen földgáz Ungváron és környékén

Nincs földgázellátás a kárpátaljai megyeszékhely nagy részén, miután felrobbant a várost ellátó egyik gerincvezeték.

A robbanás azután történt, hogy az ungvári elektromos művek dolgozói megrongálták a gázvezetéket egy engedély nélkül végzett munka közben. A földgáz a csatornarendszerbe ömlött, majd beszivárgott egy közeli kávézóba, ahol berobbant.

A detonációban a kávézó női alkalmazottjának testfelülete 90 százalékos, két vendégé 50 és 30 százalékos égési sérüléseket szenvedett. Kórházi jelentések szerint a sérültek válságos és súlyos állapotban vannak.

A helyszínre a detonáció után néhány perccel nagy erőkkel kivonuló tűzoltók rövid idő alatt eloltották a csatornanyílásból feltörő többméteres lángoszlopot, de a kávézó teljesen kiégett.

A Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal keddi közlése szerint az éjszaka folyamán sikerült megjavítani a gázvezetéket. Ennek ellenére két-három napig is eltarthat, amíg helyreáll a normális gázszolgáltatás a 120 ezres városban és környékén.

A gázrobbanás következtében Ungvár kilenc utcájában nincs áramszolgáltatás. Az áramszünet miatt mintegy 300 köbméter tisztítatlan kommunális szennyvíz került az Ung folyóba. Részlegesen áram nélkül maradt az ungvári vasútállomás is, ezért szünetel a vonatközlekedés az Uzsoki-hágó irányába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik