Nagyvilág

Algéria hagyja továbbmenekülni Kadhafi családtagjait

Algír felajánlotta Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető Algériába átjutott családtagjainak, hogy távozzanak egy harmadik országba.

Erről a líbiai felkelők kormánya számolt be, amely egyben értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a szomszédos ország vezetése a családtagok védelmére kel. Az algíri hatóságok állításuk szerint humanitárius megfontolásokból vezérelve teszik mindezt – közölte Mahmúd Sammam, a felkelők kormányának egyik szóvivője.

Kadhafi felesége és három gyereke hétfőn lépett algériai területre. Szafia, valamint lánya, Áisa, illetve fiai, Hannibál és Mohammed, valamint az ő gyermekeik reggel átlépték az algériai-líbiai határt – jelentette közleményében az algériai külügyminisztérium.

A már gyakorlatilag hatalomra jutott új líbiai vezetés azonban leszögezte, azt akarja, hogy családtagok térjenek vissza Líbiába. Sammam hangoztatta, hogy az új líbiai vezetés összes szomszédjával jó kapcsolatok kialakítására törekszik, de eltökélt szándéka, hogy letartóztatja a családtagokat és bíróság elé állítja őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik