Nagyvilág

Elmenekültek az Irén elől, így estek a vihar csapdájába

Egy kis hegyi lakban rekedt hét család, akik az Irén hurrikán pusztítása elől menekültek el New Yorkból.

A CNN beszámolója szerint 23 ember, köztük két állapotos nő, hét kisgyerek és kettő csecsemő rekedt a New Yorktól északra található Catskill-hegység egyik hétvégi házában, miután négy oda vezető híd is összeomlott a területre lecsapott vihar miatt. A hét család a trópusi viharrá gyengült Irén hurrikán elől menekült Brooklynból a Greene megyében található házba, ahol most csapdába estek – mondta el egyikük az amerikai hírtelevíziónak.

A Prattsville-ben található házban nincsen áram, az egy hétre magukkal vitt élelem hétfőn el fog fogyni, és vasárnap este már kevesebb mint négy liter vizük volt. A háznál lévő kútból nem tudnak vizet szerezni, mert azt elektromos szivattyú működteti – közölte a CNN.

New York állam kormányzósága elmondta, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a hét család sorsát, és várhatóan hétfőn ki fogják őket menteni. Helyi tisztségviselők elmondása szerint Greene megyében ötszáz éve nem látott áradásokat okozott a vihar, különösen Prattsville-ben, ahonnan vasárnap 87 embert kellett kimenteni a Nemzeti Gárda segítségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik