Nagyvilág

Újabb tűzszünetet jelentettek be a gázai palesztin csoportok

A Gázai övezetben működő palesztin csoportok, köztük az Iszlám Dzsihád, bejelentette, hogy beszüntetik az Izrael elleni támadásokat.

A gázai palesztin szervezetek megállapodtak egy újabb tűzszünet életbe léptetéséről. Nafez Azzam, az Iszlám Dzsihád nevű szélsőséges palesztin szervezet magas rangú tisztségviselője közölte, hogy a tűzszünet helyi idő szerint péntek délután egy órakor lép életbe. A legnagyobb palesztin frakciók Egyiptom közvetítésével jutottak egyezségre az újabb fegyvernyugvásról.

A Hamász radikális mozgalom kormányának szóvivője megerősítette a megállapodás tényét, és közölte, hogy Egyiptommal együtt igyekeznek meggyőzni a kis csoportokat is a tűzszünethez való csatlakozásról.

A főbb palesztin csoportok már vasárnap nem hivatalos megállapodást kötöttek arról, hogy tűzszünetet léptetnek életbe, felfüggesztik az Izrael elleni támadásokat, ha a zsidó állam is beszünteti a légicsapásokat a Gázai övezetben. A tűzszünet azonban gyakorlatilag azonnal összeomlott, mivel palesztinok továbbra is rakétákkal, illetve aknagránátokkal lőtték Izraelt, amit az izraeli légierő keményen megtorolt. A héten végrehajtott támadásokban két tucatnyi palesztin és egy izraeli vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik