Nagyvilág

Lakókocsiban bujkált Kadhafi?

A líbiai felkelõk egy luxuslakókocsival gurultak be pénteken a tripoli nemzetközi repülõtérre. Azt állítják, Moammer Kadhafi líbiai vezetõ farmján találták, és az ezredes korábban ebben rejtõzhetett - adta hírül a CNN amerikai tv-csatorna.

A felkelõk dudálva, örömittasan vonultak be a reptérre a hatalmas, egy buszból kialakított lakóautóval, amelyet állításuk szerint néhány órával korábban a Kadhafi-családnak a tripoli reptértõl tizenöt percre található farmjáról hoztak el.

A lakókocsi rendkívül jól felszerelt: van benne bõrfotelekkel kényelmessé tett nappali, egy franciaágyas hálószoba, tágas konyha és egy fürdõhelyiség; a szekrényekben pedig gázálarcokat találtak.

A felkelõk meg vannak gyõzõdve róla, hogy a lakókocsi valóban az ezredes családjának tulajdonában áll, mert ismerõs nekik, már látták különbözõ eseményeken – mondta a CNN riportere. A kormányellenes harcosok átkutatták a láthatóan használatban volt jármûvet annak reményében, hogy valamilyen hasznos nyomra találnak Kadhafi hollétét illetõen.

Ha a lakókocsiban nem is akadnak újabb nyomra, a felkelõk szerint az is egy újabb gyõzelem, hogy sikerült bejutniuk Kadhafi birtokára, ahol kisebb harcokat vívtak a lojálisokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik