Nagyvilág

Kadhafi odavolt “Condiért”

A líbiai vezetõnek fotóalbuma volt Condoleezza Rice korábbi amerikai külügyminiszterrõl.

Meglepõ dolgot is találtak a líbiai felkelõk, miután Tripoliban elfoglalták Moammer Kadhafi líbiai vezetõ rezidenciáját: egy fotóalbumot Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszterrõl készült képekkel.

Csodálta

A lelet – amelyben George W. Bush elõzõ amerikai elnök külügyminiszterének hivatalos útjain készült fotók voltak összegyûjtve – voltaképpen nem is olyan meglepõ, ha felidézzük, hogy Kadhafi 2007-ben az al-Dzsazíra tv-ben kifejtette, mennyire csodálja “ezt a drága afrikai nõt”.

2008 szeptemberében személyesen is volt alkalma találkozni az amerikai diplomácia irányítójával, amikor Condoleezza Rice személyében 55 év után elõször járt amerikai külügyminiszter hivatalos látogatáson Tripoliban.

Gyûrût is kapott

Kadhafi ramadán hónapban, a böjtöt megtörõ esti vacsorán látta vendégül Condoleezza Rice-t, akit végig “Leezzának” szólított. Ajándékokkal is elhalmozta vendégét, állítólag egy gyémánt gyûrût adott az amerikai külügyminiszternek, továbbá egy medált, benne a saját képmásával és a politikai manifesztumának, a Zöld könyvnek egy dedikált példányát.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivõje úgy fogalmazott, hogy Kadhafi viselkedését eddig is leginkább a “bizarr” és a “hátborzongató” kifejezésekkel lehetett leírni, ezért nem meglepõ, hogy egy ilyen fotóalbumot találtak a rezidenciáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik