Nagyvilág

Zavargás-károk: 200 millió font

Sokba fáj az angol biztosítóknak a brit erőszakhullám.

A brit biztosítótársaságok becslései szerint akár a 200 millió fontot is elérhetik az utóbbi napok zavargásai által okozott károk.

A brit biztosítótársaságok szövetsége megduplázva eredeti becslését 200 millió fontban határozta meg az üzletekben és a lakásokban okozott károkat, amelyeket a Londonon és több brit vidéki nagyvároson végigsöprő erőszakhullám okozott. Ez az összeg még változhat, ahogyan a biztosítók kivizsgálják az egyes eseteket. Liz Forster, a szövetség szóvivője úgy nyilatkozott: “meg lennék lepve, ha ez az összeg időközben már nem növekedne tovább”.

“Leginkább ezeknek a kisebb boltoknak a helyzete aggasztó, mivel számukra a történtek akár végzetesek is lehetnek” – figyelmeztetett a szakértő.

David Cameron miniszterelnök csütörtöki bejelentése szerint a kifosztott üzletek támogatására a kormány azt tervezi, hogy hosszabb határidőt hagy nekik az adók befizetésére. Az adóhatóság azt ígérte, megoldást dolgoznak ki az olyan esetekre is, amikor az adózás tárgya tönkrement vagy eltűnt.

A kormányfő a parlament rendkívüli ülésén azt is kijelentette, hogy 10 millió fontot biztosítanak a megrongált városrészek helyreállítására. Az állam továbbá 20 millió fontot különít el a kifosztott üzletek támogatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik