Nagyvilág

Lövöldöztek egy észt minisztériumban

"Fegyveres incidens" volt csütörtökön az észt védelmi minisztérium épületében - közölte a tárca szóvivője.

Peeter Kuimet részetekkel egyelőre nem tudott szolgálni, mert ő nem tartózkodott a helyszínen. Mint mondta, a védelmi miniszter sem volt az incidens idején épületben. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki az épülethez, amelyet körülzártak, és sok a mentőautó is.

A Postimees című észt újság honlapja szerint délután három óra körül több lövés is eldördült az épületben, amelyet ezután a hátsó bejáraton keresztül csaknem teljesen kiürítettek. Egyes szemtanúk szerint túszokat is ejtett a lövöldöző, akiről tudni vélik, hogy oroszul beszél.

A legnagyobb észt lap internetes oldala szerint golyóálló mellényt viselő rendőrök hatoltak be az épületbe, és később lövésnek vélt zajt lehetett hallani. Ezek után egy kommandós alakulat is a helyszínre érkezett. Robbanóanyag keresésére kiképzett kutyákat is bevittek.

A Delfi internetes híroldal riportere azt mondta, hogy két ember ugrott ki egy ablakon és rohant el a második lövés után.

Szemtanúk két, rendszám nélküli mikrobuszt láttak a minisztériumhoz hajtani, s az egyiknek az antennájára gyászszalag volt kötve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik