Nagyvilág

Lehallgatták McCartney telefonját

Paul McCartney a rendőrséghez fordul, mert azt gyanítja, hogy feltörték mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét.

Újabb telefonlehallgatási botrány robbanhat ki Nagy-Britanniában, néhány héttel az után, hogy a News of the World című bulvárlap az utóbbi évtizedek legsúlyosabb sajtóetikai botrányát okozta a szigetországban. (Kiderült, hogy a lap néhány éve feltörte, és lehallgatta egy elrabolt és meggyilkolt kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét.)

Most Sir Paul McCartney gyanakszik arra, hogy „meghackelték” a telefonját. Volt felesége, Heather Mills azt állítja, hogy a Mirror Group egyik újságírója bevallotta neki: lehallgatta azokat az üzeneteket, amelyeket a Beatles egykori gitárosa hagyott neki évekkel ezelőtt.

Az amerikai turnén lévő Paul McCartney azt mondta, hogy hazatérése után tájékoztatást kér a brit rendőrségtől. A BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a telefonlehallgatást „a magánszféra borzalmas megsértésének” tarja.

Heather Mills azt mondta a BBC Newsnight című műsorában, hogy 2001-ben vitája volt akkori barátjával, Sir Paullal, aki békülő üzenetet küldött neki a hangpostájára, amikor külföldön volt. Ezután a Mirror Group Newspapers egyik újságírója felhívta őt, és szó szerint idézett McCartney üzenetéből.

A Mirror Group közölte, hogy újságírói a szakmai szabályokat betartva dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik