Nagyvilág

Kirúgta pártja a Magyar Szigeten karlendítő brit nacionalistát

A szélsőjobboldali brit BNP kirúgta azt a vezetőjét, akit a Magyar Szigeten náci karlendítésen kapott egy brit bulvárlap.

A The Sun leleplező riportja után egy napot sem várt a Brit Nemzeti Párt, és azonnal elbocsátották a pártból Chris Hurstöt – jelentette pénteken a brit bulvárlap. A párt szóvivője a The Sunnak elmondta: Hurst „butaságot csinált, viszont nem drogáruláson, vagy fiatalkorú lányok futtatásán kapták, mint egyeseket az iszlám közösségben”.

A nacionalista párt feltörekvő londoni vezetőjét egy svéd énekesnő koncertjén filmezték le a The Sun magyar szigetes pólóval álcázott újságírói, ahogy Sieg Heil felkiáltással, és náci karlendítéssel üdvözölte a szélsőjobboldali előadót. Hurst tudatlanul még interjút is adott a Sun újságíróinak, elárulva, hogy pártja megtiltotta, hogy nyilvános helyen náci karlendítést tegyen, nehogy egy esetleg arról készített felvétel összemocskolja a pártjáról kialakított képet.

A BNP szóvivője a brit lapnak elmondta: Hurst tudatában van annak, hogy milyen kellemetlen helyzetbe sodorta a pártot. A fesztiválról már hazatért Hurst a The Sun egyik újságírójának megerősítette, hogy kirúgták, de kijelentette: csak annyit csinált, mint mindenki más a koncerten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik