Nagyvilág

Ők a legjobban öltözöttek

Most először került fel a brit királyi család egyik tagja az amerikai Vanity Fair című magazin listára. Katalin hercegnő ugyanis Michelle Obama, Carla Bruni-Sarkozy és Tilda Swinton mellett szerepel a toplistás összeállításban.

Idén immár 72. alkalommal választották ki a világ legdivatosabb hírességeit. Vilmos hercegnek a felesége, Katalin cambridge-i hercegnő révén először került fel a brit királyi család tagja a Vanity Fair című magazin által a ” világ legjobban öltözöttjeinek” a listára.

A legdivatosabbak közé idén Charlene, II. Albert monacói herceg újdonsült felesége is bekerült. Sőt házaspárként először szerepel a toplistán Barack és Michelle Obama is. Az amerikai first lady ugyan az elmúlt években már négyszer kapott helyet a legjobban öltözöttek között, s férje 2009-ben került először a listára, azonban házaspárként csak most debütáltak a Vanity Fair összeállításában.

A legjobban öltözött nők között van Carla Bruni-Sarkozy, a francia elnök neje; Sheika Mozah Bint Nasser Al-Misnad, Katar first lady-je; Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója, illetve Lizzie Tisch, vállalkozó is.

(fotó: MTI/EPA)

Christine Lagarde, az IMF elnöke (b), Katalin hercegnő (k) és Carey Mulligan színésznő (j)

(fotók: MTI/EPA)

A hollywoodi hírességek közül Justin Timberlake, Colin Firth, Armie Hammer, Carey Mulligan és Tilda Swinton (aki 3 éves „távollét” után tért vissza a listára) szerepel a legdivatosabbak között. Lady Gagát pedig a legeredetibben öltözködő ízlésformálók kategóriába sorolta a magazin.

Bekerült a legdivatosabbak közé a Londonban élő svájci üzletember Árpád Busson; Jenson Button, a McLaren brit pilótája; Marcus Samuelsson, New York-i séf, Stavros Niarchos, görög hajómágnás; a brit történész, Nick Foulkes, valamint Alejandro Santo Domingo bankár is.

A teljes lista a Vanity Fair szeptemberi számában jelenik meg.

Az amerikai magazin különböző kategóriákban választja ki a legdivatosabb prominens személyiségeket divatszakértők, fodrászok és a divatszakma bennfenteseinek szavazatai alapján.

ők a Legrosszabbul öltözött férfiak

Mark Zuckerberget, a Facebook közösségi portál milliárdos alapítóját választotta a Szilícium-völgy legrosszabbul öltözött vezetőjének a GQ magazin. A világ legnépszerűbb közösségi oldalának fejét Steve Jobs, az Apple technológiai cég guruja követi a listán, amelynek 3. helyén Bill Gates, a Microsoft alapítója áll. Gates megjegyzések szerint nem tett tanúbizonyságot jó stílusérzékről, legtöbbször viseltes pulóverben látni. A GQ magazin nem kímélte az Adobe Systems elnökét, Shantanu Narayent, a Foursquare társalapítóját, Dennis Crowleyt, valamint a MySpace közösségi portál atyját, Tom Andersont és a Linkedln alapítóját, Reid Hoffmant sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik