Nagyvilág

Az Air France nem féltette utaskísérőit DSK-tól

Az Air France francia légitársaság csütörtökön azt állította: nem adott utasítást a személyzet összetételére azokon a járatokon, amelyeken a nemi erőszakkal vádolt Dominique Strauss-Kahn (DSK) utazott, azért, hogy az IMF volt vezérigazgatója közelében ne legyenek női utaskísérők.

A francia nemzeti társaság szóvivője hivatalosan közölte, hogy nem adtak ki ilyen utasítást, és nem kommentálja az ezzel kapcsolatos szóbeszédeket.

A Le Parisien című francia lap csütörtökön azt írta, hogy a Dominique Strauss-Kahnt erőszakkal vádoló New York-i szobalány ügyvédei megpróbálták tanúnak beidézni az Air France női alkalmazottait, számoljanak be a volt IMF-vezér esetleges helytelen utazási magatartásáról.

Az újság egyben közölte egy névtelen, az ügyvédeknek angolul írt levél tartalmát, amely szerint az Air France utasítást adott ki – még a New York-i botrány előtt -, hogy a Strauss-Kahn által igénybe vett járatokon a személyzet kizárólag férfiakból álljon, miután számtalan panasz érkezett utasoktól és a légitársaság alkalmazottaitól.

Az Air France légi kísérőinek szakszervezete hasonlóképpen cáfolta, hogy ilyen utasítások érvényben lettek volna a társaságnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik