Nagyvilág

27 éve eltűnt férfira bukkantak egy bank kéményében

A csontvázat felújítási munkálatok közben találták meg. A rendőrség nem tudja biztosan, hogy rabolni akart-e.

A Louisiana állambeli Abbeville város bankjában még májusban fedezték fel a kéményben rekedt emberi csontvázat, de csak most sikerült kétséget kizáróan azonosítani a maradványokat – jelentette a KATC televízió. Mint kiderült, egy 1984 januárjában eltűnt férfi holttestére bukkantak, aki idén 49 éves lenne.

Abbeville város rendőrség a héten kapta meg a DNS-vizsgálat eredményeit, amely igazolta gyanújukat, hogy a 22 évesen eltűnt Joseph Schexnider csontvázát emeleték ki a bank kéményéből. A férfinek azelőtt veszett nyoma, hogy meg kellett volna jelennie a helyi bíróságon, lopott jármű birtoklásának vádjával.

A kéménybe rekedt holttestet májusban fedezték fel, amikor felújítási munkákat végeztek a bank épületében. A kéményt az 1980-as évek második felében lezárták, és nem használták. A csontváz kiemeléséhez falbontásra volt szükség.

Az amerikai hatóságoknak nem sikerült megállapítaniuk a halál pontos okát, de azt gyanítják, hogy a szomjúság, vagy az éhség végzett vele – közölte a KATC. A rendőrség azt sem tudja, hogy vajon mit keresett a férfi a kéményben. Az egyértelmű indokot, hogy ki akarta rabolni a bankot, nem tudják bizonyítani. Azt biztos, hogy nem találtak nála semmilyen zsákot, amelyben az esetleges zsákmányt magával tudta volna vinni  – közölte egy helyi rendőrtiszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik