Nagyvilág

Merénylet Norvégiában – 76-ra csökkentették az áldozatok számát

A norvég rendőrség 93-ról 76-ra csökkentette a robbantás és a lövöldözés halálos áldozatainak összesített számát.

A norvég hatóságok az információszerzés nehézségeivel indokolták az új adatokat. Az Utoya szigeti ifjúsági gyűlést ért támadás esetében a korábbi 86-os adatot 68-ra változtatták, a kormányzati negyedben a robbanásban meghaltakét 7-ről 8-ra emelték – közölte hétfőn délután Oystein Maeland rendőrségi illetékes.

A számbeli különbséget azzal magyarázta, hogy a rendőrök és a mentők a túlélők megsegítésére és a helyszín biztosítására összpontosították a figyelmüket. Azóta az összes holttestet elszállították a szigetről, és ez tette lehetővé a pontosabb adat megállapítását. A veszteséglista azonban még bővülhet – figyelmeztetett -, mert még folyik a kutatás esetleges további áldozatok után.

Egy másik rendőrségi forrás nem volt hajlandó “teljes mértékben” kizárni, hogy a tettesnek, Anders Behring Breiviknek voltak cinkostársai. mert a hétfői kihallgatása során “szervezetünk két további sejtjét” emlegette. “Nem lehet teljesen kizárni, hogy mások is benne voltak az eseményekben” – mondta egy sajtótájékoztatón Christian Hatlo rendőrségi jogtanácsos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik