Nagyvilág

Egy magyar is segít a ciprusi erőmű újraindításában

Magyar tagja is van a ciprusi Vassilikos erőműben történt baleset elhárítására alakított nemzetközi szakértői csoportnak - közölte a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM).

Németh Imre, az MVM GTER Zrt. karbantartási osztályvezetője az Európai Unió soros elnökségének felkérésére, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szervezésében egyetlen magyarként utazott a helyszínre, hogy segítse a Ciprus áramellátásának 60 százalékát adó erőmű újraindítását.

Július 11-én kora reggel nagy erejű robbanás történt a Limassol közelében lévő haditengerészeti támaszponton és a lőszerek robbanása működésképtelenné tette a közeli Vassilikos erőművet.

Az MVM szakemberének feladata az erőműben keletkezett műszaki, gazdasági károk felmérése lesz, illetve javaslatot tesz az üzemzavar elhárításának, az energiaellátás helyreállításának módszereire.

Baji Csaba, az MVM elnök-vezérigazgatója a közleményben megtisztelőnek nevezte, hogy az EU Veszélyhelyzeti Központja a több magyar jelölt közül éppen az MVM szakemberét választotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik