Nagyvilág

Szabadlábon a “vörös démon”

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték vasárnap este Londonban a News of the World volt főszerkesztőjét. Rebekah Brookst a Murdoch-sajtóbirodalom egykori legnagyobb brit vasárnapi bulvárlapja körül kirobbant súlyos telefonlehallgatási botrány ügyében vették őrizetbe néhány órával korábban.

Brooks, aki pénteki lemondásáig a 80 esztendős Rupert Murdoch ausztrál-amerikai sajtómágnás nagy-britanniai lapkiadó-érdekeltsége, a News International vezérigazgatója volt, a Scotland Yard idézése alapján ment be vasárnap az egyik londoni rendőrőrsre, ahol közölték vele, hogy “illegális telefonlehallgatásra szőtt konspiráció” és korrupció gyanújával őrizetbe veszik.

A korrupciós gyanúsítás alapjául azok a bizonyítékok szolgálnak, amelyek szerint a News of the World az elmúlt években jelentősebb bűncselekmények ügyében nyomozó rendőrtiszteknek fizetett kenőpénzt bizalmas információk ellenében.

Brookst október végéig helyezték szabadlábra – közölte szóvivője, David Wilson, valamit a Scotland Yard.

A telefonlehallgatási ügyben folyó bűnügyi vizsgálat a Murdoch-család közvetlen közelébe ért, ugyanis Brooks felett a vezetői ranglétrán már csak James Murdoch, a News International elnöke, Rupert Murdoch fia állt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik