Nagyvilág

Halasztás a Strauss-Kahn elleni perben

Augusztus elsejére halasztották Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezér New York-i bírósági meghallgatását.

A halasztást a védelem és az ügyészség közös levélben kérte hétfőn a bíróságtól, azért, hogy mindkét félnek több ideje legyen a felkészülésre. A nemi erőszak kísérletével vádolt Strauss-Kahnnak eredetileg július 18-án kellett volna megjelennie a New York-i bíróság előtt.

A Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjét azzal vádolják az Egyesült Államokban, hogy megkísérelt megerőszakolni egy szobalányt egy New York-i szállodában, május 14-én. A vádló nő szavahihetősége azóta megkérdőjeleződött, és úgy tűnik, hogy össze fog omlani a Strauss-Kahn elleni vád.

Strauss-Kahn védőügyvédjei a bírósági meghallgatás új időpontja kapcsán közölték: azt várják, hogy augusztus elsején az ügyészség ejti a védencük ellen felhozott vádakat.

A manhattani fellebbviteli bíróság múlt hét pénteken – július elsején – óvadék nélkül megszüntette Strauss-Kahn házi őrizetét. Az ügyészi hivatal akkor közleményében annyit tudatott, hogy “a vizsgálat folytatódik, semmilyen döntés nem született az ügyben”, s most is hasonló állásfoglalást tett közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik