Nagyvilág

Kórházba zuhant egy repülőgép Kaliforniában

Az egymotoros kisgép közvetlenül a felszállás után csapódott Watsonville város kórházába, majd kigyulladt. Két ember halt meg.

A repülőgép helyi idő szerint csütörtök este fél nyolc előtt pár perccel szállt fel a San Franciscótól délre található Watsonville repülőteréről, és nem sokkal később zuhant le – jelentette a San Jose Mercury News. A Mooney típusú gép egy adminisztratív épületbe csapódott, pár méterre a főbejárattól.

Az érintett irodákban az esti időpontnak köszönhetően senki sem volt. A balesetben csak a gép pilótája és utasa vesztette életét. A földön senki sem sérült meg.

A kaliforniai lapnak nyilatkozó egyik szemtanú elmondása szerint a gép oldalra dőlve zuhant az épület előtt lévő parkolóba. A becsapódás erejétől leszakadt a propeller, és széttört a szárny, majd a kisgép az aszfalton megpattanva az egyik szülésznő irodájában állt meg, és kigyulladt. A gép a lapnak nyilatkozó szemtanútól pár méterre ért földet. Elmondása szerint „két arcot, és két tágra nyílt szempárt” látott, ahogy a gép elhúzott a közelében.

A baleset nem okozott fennakadásokat a kórház működésében, és a betegeket evakuálása sem volt szükséges –közölte a kórház szóvivője. A becsapódás után keletkezett tüzet nagyjából egy óra alatt sikerült eloltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik