Nagyvilág

Osztrák lap az NBH-ügyről

A Szilvásy György és más volt titkosszolgálati vezetők elleni igazságügyi eljárásról közölt cikket szerdán a Der Standard című osztrák napilap.

A liberális irányultságú lap budapesti tudósításában “kétesként” és “átlátszatlanként” jellemezte a Gyurcsány-kormány alatt hivatalban lévő titkosszolgálati illetékesekkel szembeni eljárást.

A tudósító, Kathrin Lauer beszámolt arról, hogy az ügy részletei nem ismertek, a gyanúsítottak ügyvédeinek közlése szerint kémkedés gyanújával indultak az eljárások.

“Szilvásy és Laborc Sándor őrizetbe vétele és gyors szabadlábra helyezése arra utal, hogy az Orbán-kormány részéről Gyurcsánynak címzett megfélemlítési akcióról lehet szó” – vélekedett a szerző. A volt kormányfő éppen a pártvezetéssel való vitában “profilírozza magát”. Gyurcsány visszatérése a politikai színpadra “nagyon nem lehet kedvére való” Orbán Viktornak – vélekedett a lap. “Feltűnő volt az is, hogy az akciók közvetlenül az európai uniós elnökség lezárulta után zajlottak le” – tette hozzá a Der Standard tudósítója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik