Nagyvilág

Bombává operált terroristák támadhatnak?

Bőr alá ültetett bombákkal támadnának amerikai repülőgépekre terroristák – értesült az amerikai sajtó. A Fehér Ház szerint nincsen közvetlen veszély.

A Los Angeles Times információ szerint a közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) arra figyelmeztette az amerikai légitársaságokat, hogy terroristák a bőr alá beültetett bombákkal kerülnék ki a biztonsági ellenőrzéseket, hogy merényleteket kövessenek el repülőgépek ellen.

A lap szerint “ezek az információk azt eredményezhetik, hogy újabb ellenőrző intézkedéseket kell majd bevezetni az amerikai repülőtereken”, mivel szakértők szerint “a jelenleg használt testszkennerek nem feltétlenül tudnak kimutatni a bőr alá ültetett bombákat”.

Barack Obama amerikai elnök szóvivője, Jay Carney elismerte, hogy a TSA és a belbiztonsági minisztérium “részletes betekintést nyújtott a légitársaságoknak azokba a nemrég szerzett értesülésekbe, melyek szerint terroristák a légi közlekedési szektort kívánják célba venni”. Ugyanakkor azt állította, hogy az ezzel kapcsolatos intézkedéseknek “semmi közük nincs valamiféle közvetlen vagy különleges fenyegetéshez”.

Fehér házi sajtótájékoztatóján Jay Carney nem ítélte “egyáltalán meglepőnek” azt a tényt, hogy “a terroristák újabb módokat keresnek a biztonsági ellenőrzések kijátszására, hogy repülőgépeket vehessenek célba”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik