Nagyvilág

A legbénább börtönszökések

Ki bőröndbe bújva próbálkozott, ki a faxolás csodáiban bízott, ki pedig csupán a fürge lábában. A legfrissebb béna próbálkozás nyomán összegyűjtöttük a legszerencsétlenebb börtönszökéseket.

Ha a béna börtönszökéseknek is lenne Darwin-díja, akkor a következő próbálkozások minden bizonnyal ennek az elismerésnek a várományosai lennének. Lássuk azokat a toplistás fegyenceket, akik A szökés című sorozat Michael Scofieldjának a babérjaira törtek, ám mindhiába…

A nemzetközi médiát kedden bejárt hír szerint egy mexikói férfit a felesége egy guruló bőröndben akarta kicsempészni Chetumal városában lévő fegyházból. A párocska azonban nem jutott messzire. A börtönőrök először arra lettek figyelmesek, hogy a 19 éves asszonyka a látogatás során nagyon idegesen viselkedik, majd pedig a nagy, fekete, nehéznek tűnő bőröndöt – amit maga után húzott – találták gyanúsnak. Ezért megvizsgálták a koffert, és mily’ meglepő: megtalálták benne a nő embriópózba összekuporodott férjét, aki 20 éves börtönbüntetését tölti, mivel 2007-ben illegális fegyverviselés miatt elítélték.

(forrás: nypost.com)

Éppen belefért a böröndbe (forrás: nypost.com)

A 2007-es börtönszökés akár a legbénább szökések netovábbja is lehetne. Az eset a kanadai Ontarióban történt. A három – a kezüknél összebilincselt – fogoly akkor próbálta meg felvenni a nyúlcipőt, amikor kinyitották a rabszállító autó ajtaját. Csak ne lett volna útban az a fránya oszlop…

1989-ben Kaliforniában két tinédzserkorú bűnöző, akiket autófeltörésért ítéltek el, menekülés közben megpróbált elrejtőzni az őket üldöző rendőrök elől. Útjukba egy fal került, s abban bíztak, hogy mögötte könnyűszerrel kiböjtölhetik, amíg tiszta nem lesz a terep. Azzal azonban nem számoltak, hogy a fal mögött a San Quentin börtön található…

Ugyancsak az oszlopot szidhatta az a két – a kezüknél összebilincselt – új-zélandi elítélt, akiket szintén az állított meg menekülés közben. A balszerencsés szökési kísérletet az egyik utcai kamera rögzítette:

Az idén áprilisban történt szökési eset pedig részben sikerült, s inkább csak az ötletesség végett válogattuk be az összeállításba. Egy spanyol nőnek ugyanis sikerült “kifaxolnia” a férjét a börtönből. A szökött férj azonban csak pár napig örülhetett a szabadságnak, mert végül elkapták az otthonában, ahol egy belül üregesre átalakított kanapéban rejtőzött el.

A nő szöktetési terve igazán leleményes volt: hamis faxüzenetet küldött felsőbb hatóság nevében, mely megparancsolta, hogy az 57 éves Jose Carlos Sernát engedjék szabadon. A rendőrök ugyan megpróbálták ellenőrizni a fax hitelességét, ám hívásaik válasz nélkül maradtak, viszont kaptak közben egy telefonhívást is, mely szintén az őrizetbe vett férfi elengedésére utasította őket. A telefonáló törvényszéki tisztségviselőnek mondta magát. Mindezek után a rendőrök engedelmeskedtek – a feleségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik