Nagyvilág

DSK-ügy: prostituált a szobalány

A 32 éves guineai bevándorlónő, aki nemi erőszakkal vádolja a volt IMF-vezért, prostituáltként dolgozik. Valószínűleg a szex utáni elmaradt fizetségért gyanúsította meg a férfit, hogy erőszakoskodott vele.

Nemcsak szállodai takarítóként dolgozott a Dominique Strauss-Kahnt nemi erőszak kísérlete miatt feljelentő szobalány. Volt egy “másodállása” is: prostitúcióval kereste a kenyerét – írja a The New York Post. A napilap információi szerint a szépészeti kiadásait (pl. fodrászat, szépségszalon) a kliensei fizették, ráadásul egyes kuncsaftjaitól ékszereket is kapott.

Az alkalmi klienseinek a köre igen szerteágazó volt: megtalálhatóak közöttük a New York-i Sofitel Hotel VIP-vendégei, hamisítványárusok, sőt taxisok is. A manhattani ügyészség azt feltételezi, hogy a nő számlájára az elmúlt években rákerült 100 ezer dollár minden bizonnyal prostitúciós tevékenységből származik.

“Levadászta” DSK-t

A guineai szobalány még DSK letartóztatását követően is fogadott kuncsaftokat, ráadásul abban a hotelszobában, amelybe az ügyészek rejtették el az újságírók, fotósok hada elől, illetve attól tartva, hogy esetleg megkörnyékezik, és lefizetik őt Strauss-Kahn ügyvédjei.

Ráadásul június 1-je óta, amikor is elkezdődött a bírósági ügy, már nem dolgozott szobalányként a Sofitel Hotelben, így szabadabban végezhette másodállását. Azt azonban nem tudni, hogy hány találkára került sor az ominózus szállodai szobában, amelyet az ügyészség fizetett neki.

Az újság szerint a nő tisztában volt azzal, hogy ki is valójában Dominique Strauss-Kahn, mondhatni, alaposan felkészült belőle (tudta, hogy gazdag és nőcsábász). Mielőtt belépett volna a takarítókocsijával a férfi lakosztályába, a szobalány az öltözőszekrényébe felragasztott fotó alapján beazonosította a férfit. Feltételezhető, hogy a 62 éves DSK nem akarta kifizetni az orális szexet, a nő azonban nem hagyta szó nélkül a visszautasítást: meggyanúsította a férfit, hogy erőszakoskodott vele.

Ejtik a vádat?

Dominique Strauss-Kahnnak egyébként legközelebb július 18-án kell megjelennie a bíróság előtt. Múlt héten pénteken a manhattani fellebbviteli bíróság óvadék nélkül megszüntette a férfi házi őrizetét, miután a New York-i ügyészség korábban beleegyezett a nemi erőszak kísérletével vádolt politikus szabadon engedésébe. A bíróság ugyanakkor úgy határozott, a francia férfi az úti okmányait nem kaphatja vissza, ami azt jelenti, hogy Strauss-Kahn nem térhet vissza a hazájába.

Mivel a hazugság az Egyesült Államokban bűncselekménynek számít (az ügyészég ugyanis kétségbe vonta a szobalány szavahihetőségét), az ügyész számára hatalmas fiaskó lehet a büntetőügyből, amennyiben folytatja az eljárást – állítják a francia média által megszólaltatott jogi szakértők. Ezért valószínű, hogy az ügyész még július 18., azaz a következő bírósági meghallgatás előtt bejelenti, hogy ejti az összes vádpontot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik