Nagyvilág

Érdeklődne a Mol-ügy részleteiről a horvát kormányfő

Jadranka Kosor találkozót kezdeményezett az ügyészséggel, hogy az olajtársaságot állítólag érintő vesztegetési ügyről tárgyaljon.

A horvát miniszterelnök találkozót kezdeményezett a horvát legfőbb államügyészi hivatal és kormánya képviselői között arról, mit tehet a kormány a horvát nemzeti érdekek védelméért, miután a helyi médiában “nagyon komoly” találgatások jelentek meg arról, hogy vizsgálat folyik egy, a magyar Mol olajtársaságot állítólag érintő vesztegetési ügyben.

“Azt várom, hogy hamarosan találkozunk és megbeszélhetjük a tényeket, mert a kormányt nagyon érdeklik a további lehetséges intézkedések” – közölte Jadranka Kosor újságírókkal kedden.

A kérdésre, hogy a Mollal kapcsolatos vizsgálatok érintik-e Horvátország és Magyarország kapcsolatát, Kosor kijelentette: ezek a kapcsolatok eddig is kitűnőek voltak. A két ország közötti, gazdasági és egyéb területeket érintő együttműködést továbbra is fejleszteni kell, és a politikai kapcsolatok is kiválóak.

A horvát kormányfő újból köszönetét fejezte ki a magyar miniszterelnöknek és a kormánynak azért a segítségért és baráti támogatásért, amit Horvátország európai uniós csatlakozási tárgyalásainak utolsó szakaszában is tanúsított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik