Nagyvilág

Cápa ugrott át szörföst a floridai partoknál

A mutatvány annyira gyorsan történt, hogy a szörfözőket követő fotós is csak később vette észre, mi minden látható a látványos felvételen.

Az Orlando Sentinel című helyi lap fotósa, Jacob Langston a floridai szörfösöket videózta, amikor az egyik sportoló felkiáltott: Haver láttad ezt?!.

A fotós semmit sem látott, de a kamerája rögzítette, hogy egy cápa a hullámot meglovagolni készülő szörfös fölött a nyílt víz irányába ugrik át. Langston csak akkor vette észre, hogy mit kapott el kamerájával, amikor a szerkesztőségbe visszatérve vágni kezdte felvételeit.

A fotós szerint Florida ezen a részén nem szokatlan látvány a cápa. A helyiek gyakran készítenek róluk fényképeket, így a szörfösök is azonnal tuják, hogy egy szürke szirticápa (Carcharhinus amblyrhynchos) ugrott ki a vízből – olvasható a www.orlandosentinel.com oldalon, amely a videofelvételt is közzétette.

Ez a cápafaj nappal is és éjjel is egyaránt vadászik, de nem veszélyes az emberre, fogai is a kisebb halak, rákok és tintahalak megragadására alkalmasak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik