Nagyvilág

Lakóházra dőlt egy hotel Párizsban

Egy felújítás alatt álló régi szállodaépület vasárnap este ráomlott egy szomszédos lakóházra Párizs egyik elővárosában: a balesetben hárman életüket vesztették, heten megsérültek - közölte a helyi prefektúra.

A katasztrófa egy hatalmas vihart követően, este 11 után történt Montreuil-ben. A szanálás alatt álló négyemeletes, üres épület kártyavárként dőlt rá a kétszintes lakóházra, amelyben két afrikai család, összesen 11 személy lakott.

A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltók egy gyermeket sértetlenül mentettek ki a romok alól, öt gyermek és két felnőtt megsérült, egy nő és két gyermek, köztük egy csecsemő viszont nem élte túl a balesetet. 
A környékbeli házak lakóit még az éjszaka folyamán kitelepítették, miután a katasztrófát követően erős gázszag terjengett az utcában. A családok egy része a város sportcsarnokában töltötte az éjszakát.

A katasztrófa pontos okát még vizsgálják. A rendőrök feltételezése szerint vagy a felújítási munkálatok vagy pedig a hatalmas vihar megmozdíthatta az agyagos talajt, amelyre a házak épültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik