Nagyvilág

Merkel rápirított Dél-Európára

Az Európa déli részén élőknek többet kellene dolgozniuk, és ritkábban kellene szabadságra menniük - jelentette ki Angela Merkel.

A német kancellár az eurózóna válságáért aggódó németek többségének véleményét hangoztatta. “Az olyan országokban élő embereknek, mint Görögország, Spanyolország vagy Portugália, nem kellene korábban nyugdíjba menniük, mint a Németországban élőknek. Mindannyiunknak ugyanolyan erőfeszítéseket kellene tennünk, ez fontos” – fogalmazott a kancellár egy kedd esti meschedei rendezvényen a DPA német hírügynökség beszámolója szerint.

Merkel arról is beszélt, hogy a szabadságolásra vonatkozó szabályokat is ki kellene egyenlíteni az európai országokban. “Nem tarthatjuk meg a közös valutát, ha az egyik ember sokszor megy szabadságra, a másik pedig alig. Hosszú távon ez nem működik” – tette hozzá a kancellár.

Angela Merkel az elmúlt időszakban támadások kereszttüzébe került Németországban, miután beleegyezett a pénzügyi válságba került Görögországnak, Írországnak és Portugáliának nyújtandó, eurómilliárdokat kitevő mentőcsomagokba. A legnagyobb európai gazdaságnak számító Németország – ahol most tervezik a nyugdíjkorhatár 65-ről 67 évre emelését – az egyik legnagyobb finanszírozója volt az elmúlt időszak mentőcsomagjainak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik