Nagyvilág

Van alibije az IMF-vezérnek

Dominique Strauss-Kahn ügyvédei azt mondják, bizonyítani tudják, hogy az IMF vezérigazgatója lányával ebédelt abban az időpontban, amikor az ellene felhozott vádak szerint egy szobalánnyal erőszakoskodott a szállodájában - jelentette a francia RMC rádió.

Az RMC közlése szerint az ügyvédek rekonstruálták Strauss-Kahn szombati mozgását New Yorkban, és megállapították, hogy a Sofitel szállodát délben hagyta el, miután rendezte a számlát és visszaadta a kulcsot.

A Le Monde francia napilap szerint Strauss-Kahn 12:28-kor fizette ki szállodaszámláját, ezután elment a lányával ebédelni, onnan pedig taxival vitette ki magát a repülőtérre. A CNN hírtelevízió rendőrségi forrást idézett, aki elmondta, hogy a szobalány 13:00 körül lépett be a szállodaszobába.

Az eseményeknek ez a sora azt jelenti, hogy a valutaalap vezérigazgatója már elhagyta a szállodát, amikor a szobalány állítása szerint Strauss-Kahn elkapta őt egy folyosón, betuszkolta a szobájába, és erőszakoskodott vele – olvasható az RMC honlapjára feltett beszámolóban, amely szerint az ügyvédeknek tárgyi bizonyítékaik és tanúik is vannak.

Strauss-Kahnnak, a politikailag a balközéphez sorolt volt pénzügyminiszternek, aki a korábbi közvélemény-kutatások szerint a 2012-es francia elnökválasztás legesélyesebb jelöltje volt, hétfőn kellett megjelennie a bíróság előtt. Ügyét világszerte döbbenettel fogadták.

Ügyvédei korábban azt mondták, az IMF feje ártatlannak fogja vallani magát a szexuális bűncselekmény, nemi erőszak kísérlete és törvénytelen fogva tartás vádjában. Ezek a vádpontok megalázó körülmények között vethetnek véget a Nemzetközi Valutaalap élén befutott karrierjének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik