Nagyvilág

Az IMF-vezér tagadja a vádakat, felesége hisz neki

Nem hisz a férje elleni vádaknak Dominique Strauss-Kahn felesége.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, őrizetbe vették az amerikai hatóságok Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap, az IMF vezérigazgatóját a New Yorki repülőtéren, szexuális erőszak gyanújával. Az őrizetbe vétel tényét a New York-i rendőrség szóvivője is megerősítette.

“Egy másodpercig sem” hitt a szexuális zaklatásról szóló vádjaknak Dominique Strauss-Kahn felesége. Az egyik legismertebb francia televíziós újságíró, Anne Sinclair azt mondta, nincs kétsége afelől, hogy ki fog derülni férje ártatlansága.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatójának ügyvédje, William Taylor azt mondta, védence minden ellene felhozott vádat tagad.

Strauss-Kahn mellet szövetségesei és beosztottai is kiálltak, van, aki összeesküvést sejt az erőszakkísérletről szóló feljelentés hátterében, amellyel a nemzetközi finanszírozást akarják megakasztani. Az elméletet Michelle Sabban párizsi szocialista politikus adta elő, szerinte az IMF-et akarják lefejezni, nem pedig a francia elnökválasztást megzavarni. A 62 éves pénzügyi szakember lett volna az egyik esélyes baloldali kihívója Nicolas Sarkozy államfőnek a 2012-es választásokon, de a botránnyal valószínűleg elszállt minden esélye az indulásra, bár hivatalosan eddig sem nyilatkozott erről.

“Ez az affér nem Dominique Strauss-Kahnra vall, az emberre, akit mindannyian ismerünk” – mondta Jean-Marie Le Guen francia szocialista képviselő, aki szerint addig mindenkinek tartózkodnia kell a tanulságok levonásától, amíg az IMF vezetője meg nem szólal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik