Nagyvilág

Bin Laden megölette volna Obamát

Merényletet tervezett bin Laden Obama elnök ellen. Ez derült ki azokból az adatokból, amelyeket a terroristavezér rejtekhelyén zsákmányoltak.

Az amerikaiak mintegy 1 millió oldalnyi adatot találtak Oszama bin Laden rejtekhelyén. A szövegekből 10 nap alatt többet tudtak meg az al-Kaidáról, mint az elmúlt 10 évben összesen. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy Oszama bin Laden merényletet tervezett az amerikai elnök, Barack Obama ellen – értesült amerikai hivatalos forrásokból az ABC News.

A biztonsági kockázat azonban a terroristavezér likvidálásával sem szűnt meg, erre bizonyíték a ma hajnalban elkövetett bosszúakció, amelyben 80 ember halt meg. A robbantásokat motorkerékpáros öngyilkos merénylők követték el a határrendőrség egyik kiképzőközpontjában, Pakisztánban. “Ez volt az első bosszú Oszama bin Laden mártírhaláláért. Lesznek még továbbiak is” – közölte Ahszanullah Ahszan, a pakisztáni tálibok szóvivője telefonon az amerikai hírügynökséggel. Obama elnök azt is elismerte, hogy 88 éves kenyai mostoha nagyanyja védelmét is megerősítették, mivel megfigyelte és megfenyegette őt egy másik al-Kaida csoport, az Al Shabaab.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik