Nagyvilág

Putyin Összoroszországi Népfrontot szervezett

Csökken az orosz kormányfő pártjának népszerűsége, Putyin feltehetően ezért kezdeményezte a front megalakítását.

A Vlagyimir Putyin orosz kormányfő által meghirdetett Összoroszországi Népfront jelöltjei az Egységes Oroszország Párt listáján a pártéval egyező programmal indulnak a decemberi parlamenti választásokon, és ezt a programot minden csatlakozó szervezetben meg kell vitatni – jelentette be a miniszterelnök csütörtökön Szocsiban, az új szervezet első aktívaértekezletén. Putyin az Egységes Oroszország Párt elnöke, de nem tagja a pártnak.

A pártelnök pénteken hirdette meg a front megalakítását, megfigyelők szerint azért, mert a dumában ma több mint kétharmados többséggel rendelkező – a hatalom pártjának is nevezett – Egységes Oroszország Párt népszerűsége csökken, és a felmérések, valamint a legutóbbi helyi választások tanúsága szerint decemberben már nem tudná újra megszerezni az alkotmányos többséget.

A front létrehozásának célját Putyin abban jelölte meg, hogy a civil társadalomnak “további lehetősége nyíljon a legfontosabb állami döntések kidolgozásában”, és helyeselte, hogy tömegakciókat szervezzenek a régiókban a népfront támogatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik