Nagyvilág

„Viagrán” élt bin Laden

A lelőtt terroristavezér nem volt vesebeteg, viszont növényialapú potencianövelő készítményt szedett – derült ki az ötödik feleségének a vallomásából. Bin Laden házipatikáját megtalálták az abbotábádi rejtekhely átkutatása során.

„Bin Laden gyógyszerfüggő volt, csak a saját kezelésében hitt, elsősorban impotencia ellen szedett növényi készítményt” – mondta el a 28 éves jemeni Amal Ahmed Abdulfatah, akivel 2000 tavaszán házasodott össze a terrorvezér.

Bin Laden 10 évvel ezelőtt már felgyógyult a vesebetegségéből, nem volt nála szükség művesekezelésre. Ugyan nem szenvedett krónikus betegségben, viszont saját maga által összeállított étrenddel kúrálta magát, amely többek között görögdinnyét tartalmazott.

Egyes feltevések szerint a szaúdiak 1999-ben felbéreltek egy merénylőt, hogy mérgezze meg bin Ladent, és ez a méreg váltotta ki nála a veseelégtelenséget. 2002-ben a pakisztáni elnök, Pervez Musarraf azt állította, hogy a terroristavezér valószínűleg már régen elhunyt vesebetegségben.

Bin Laden abbotábádi házának kertjében kannabiszültetvényt is találtak (fotó: MTI/EPA)

Bin Laden abbotábádi házának kertjében a saláták és a krumplik között marihuánát is termesztett (fotó: MTI/EPA)

A pakisztáni rajtaütés arra derített fényt, hogy bin Laden házipatikát tartott fenn a rejtekhelyén. Bár nem volt gyenge, de „biztos, ami biztos” alapon mindenféle készítménnyel fel volt szerelve.

Az abbotábádi házában többek között övsömör, emésztési zavarok, gyomorfekély, magas vérnyomás kezelésére alkalmas gyógyszerekre bukkantak a kommandósok, valamint vadzab alapanyagú szirupot is találtak, amit a „kék bogyó” alternatívájaként tartanak számon, mivel fokozza a természetes nemi vágyat.

Az 54 éves bin Laden három feleséggel (a legfiatalabb a 28 éves Amal, a legidősebb a 62 éves Um Hamza volt) és mintegy tucatnyi gyerekkel élt a pakisztáni házában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik