Nagyvilág

Bin Laden már rég halott volt?

Az iráni kormány azt állítja, bizonyítékai vannak arra, hogy Oszama bin Laden betegségben halt meg, jóval azelőtt, hogy amerikai kommandósok megostromolták pakisztáni házát.

Az iráni hírszerzési és biztonsági ügyek minisztere azt mondta: “Pontos információink vannak arról, hogy bin Laden már egy jó ideje meghalt betegségben”.

Moszlehi azt firtatta, hogy amennyiben az amerikai hadsereg és a hírszerzés valóban “letartóztatta vagy megölte” bin Ladent, akkor miért nem mutatták meg a tetemét, és miért dobták a tengerbe? Az iráni miniszter szerint bin Laden állítólagos megölése egy “színjáték” volt, amelyet a közelgő amerikai elnökválasztás miatt rendeztek, s hogy eltereljék a közvélemény figyelmét az Egyesült Államok rossz gazdasági helyzetéről.

Barack Obama amerikai elnök május 2-án jelentette be, hogy amerikai kommandósok a pakisztáni Abbotábád városában megölték Oszama bin Ladent. Az al-Kaida-vezér tetemét DNS-teszttel, illetve a holttesten végzett más vizsgálatok alapján azonosították, majd a tengerbe dobták. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai hírszerzési vezető a minap azt mondta, hogy a személyazonosság megállapításának hibalehetősége 1 a 11.800 billióhoz.

AJÁNLOTT LINKEK:

A nép helyesli az Oszama elleni akciót (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik