Nagyvilág

Vízbe fulladtak a líbiai menekültek

Elsüllyedt egy líbiai menekülteket szállító túlzsúfolt hajó az észak-afrikai ország partjai közelében.

Legalábbis erről számolt be a vasárnap az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigeténél zátonyra futó, szintén Líbiából indult menekülthajó több utasa. Az ANSA olasz hírügynökség szerint a menekültek több holttestet is láttak a vízben pénteken.

A hírügynökség forrása nem zárta ki, hogy néhány embernek sikerült a partot elérnie. Az olasz lapok korábban egy Líbiában tartózkodó katolikus püspökre hivatkozva azt közölték, hatszáz – többségében szomáliai – felnőtt és gyerek zsúfolódott össze az elsüllyedt hajó fedélzetén. Giovanni Martinellit a Corrierra della Sera napilap is idézte, a pap egy apácától kapta információit. Azt mondta, a Földközi-tenger kezd megtelni holttestekkel.

Az olasz hatóságoknak nem voltak információik az esetről. Áprilisban százötven menekült fulladt a tengerbe, miután hajójuk egy viharban felborult, az olasz parti őrség ötvenhárom túlélőt akkor megtalált. Vasárnap a tunéziai partok közelében lévő Lampedusánál zátonyra futott hajóról 528 utast mentett ki az olasz partiőrség.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megölhették Kadhafi fiát (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik