Nagyvilág

Bin Ladenné: Osama 5 évig el sem hagyta otthonát

Szuperbunkerjét élete utolsó 5 évében egyszer sem hagyta el a kivégzett főterrorista.

Öt éve élt Osama bin Laden az abbottabadi házban, amelyet ezen idő alatt egyszer sem hagyott el – mondta kihallgatása során a pakisztáni biztonsági szolgálatoknak az al-Kaida egykori vezetőjének egyik felesége, aki vele lakott a házban.

A jemeni származású nő ott volt a vasárnap hajnali támadáskor is, amikor az amerikai kommandósok kivégezték bin Ladent. Az akcióban az asszony megsebesült: amikor nekirontott a katonáknak, egyikük lábon lőtte őt. A nőt – bin Laden 15 másik rokonával együtt – jelenleg Pakisztánban tartják fogva.

Az iszlamabadi biztonsági szolgálat egyik illetékesének szombati bejelentése szerint az asszony a kihallgatás során azt vallotta, hogy férje öt éve élt a családja egy részével a háromemeletes házban, ahonnan azóta nem mozdult ki. “De ez csak az ő állítása, egyelőre nem tudtuk megerősíteni” – figyelmeztetett a neve elhallgatását kérő illetékes.

A pakisztáni biztonsági szolgálat egy másik illetékese eközben arról számolt be, hogy bin Laden összesen három feleségét tartóztatták le a házban. A jemeni és szaúdi asszonyok mellett a terroristavezér 13 gyereke is ott élt, közte bin Laden egyik fia, akit a rajtaütés során megöltek a kommandósok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik