Nagyvilág

Újra lecsapott volna bin Laden szeptember 11-én

Oszama bin Laden azt tervezte, hogy merényletet intéz az amerikai vasút ellen a 2011. szeptember 11-i terrortámadások 10. évfordulóján.

Ezt a lelőtt terrorista vezér pakisztáni rejtekhelyén talált bizonyítékokra hivatkozva közölték amerikai kormánytisztviselők .

A források szerint az al-Kaida 2010 februárjában vette fontolóra, hogy az évfordulón vasúti célpontot támad meg az Egyesült Államokban.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium úgy döntött, hogy továbbra sem emeli a terrorveszély miatti riasztás szintjét, igaz, bin Laden megölése óta az országban megerősítették a terrortámadások potenciális célpontjainak őrizetét, beleértve a határátkelőhelyeket és a reptereket.

Az illetékesek a feltételezett merénylet helyszínét nem nevezték meg. A bin Laden rejtekhelyén fellelt adatok arra engedtek következtetni, hogy a terroristák a vonat(ok) kisiklatását tervezték, de a hivatalos tájékoztatás arról nem számolt be, hogy vajon konkrét lépéseket is tettek-e a megvalósítás felé.

A belbiztonsági minisztérium az egyike azoknak az állami szerveknek, amelynek képviselői részt vesznek a bin Laden abbotábádi búvóhelyéről a kommandósok által elhozott, mintegy 100 különböző adathordozón, 10 komputeres merevlemezen és 5 számítógépen található információk elemzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik