Nagyvilág

Megszólalt bin Laden felesége

Öt évet töltöttem Oszama bin Ladennel az abottabadi házban, ez alatt alig hagytam el az épületet - mondta a terroristavezér legfiatalabb felesége a pakisztáni titkosszolgálat állítása szerint.

Aisha beszámolója cáfolja azokat a korábban igaznak hitt amerikai feltételezéseket, amelyek szerint bin Laden az afganisztáni-pakisztáni határsávban, lakhelyét folyamatosan változtatva bujkált a nemzetközi erők elől.

Bin Laden felesége feltételezhetően részt vett a merényletek helyszíneinek kitalálásában és az akciók megszervezésében – állítja a pakisztáni hadsereg illetékese. Továbbra sincsenek pontos információk arról, hogy az akció idején pontosan hányan tartózkodtak az épületben. Bin Laden 12 éves lánya állítólag szemtanúja volt apja lelövésének, valamint arról is napvilágra kerültek hírek, hogy a terroristavezér egyik feleségét lábon lőtték, amikor a kommandósokra támadt.

Közben továbbra is folyik a bin Laden abbotábádi búvóhelyéről elhozott, mintegy 100 különböző adathordozón, 10 komputeres merevlemezen és 5 számítógépen található információk elemzése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik