Nagyvilág

További célpontokat támadna az USA Pakisztánban

Amerika fent tartja a jogot a bin Laden megölését követő, további hadműveletekre - jelentették be szerdán.

Az Egyesült Államok Oszama bin Laden megölése után és a lehetséges al-Kaida támadásokra való figyelmeztetések ellenére sem emeli az országos riasztás szintjét, de a reptereken, kikötőkben és határátkelőhelyeken fokozta az ellenőrzést – jelentette ki szerdai szenátusi meghallgatásán Janet Napolitano amerikai belbiztonsági miniszter.

A szintet azért nem emelték, mert az amerikai hatóságok semmilyen új, hiteles fenyegetésről nem szereztek tudomást. A hatóságok felülvizsgálják az al-Kaida azon feltételezett tagjainak és más terrorgyanús személyeknek az adatait, akik már az Egyesült Államok területén tartózkodnak.

A miniszter szerint a kormány, noha gyanítja, hogy valamikor megtorló akciót kísérelhetnek meg végrehajtani az ország területén, a jelenlegi információk alapján nem kívánja riadóztatni egész Amerikát.

A Fehér Ház emellett szerdán közölte: az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat vezetőjének a megölése után is fenntartja magának a jogot arra, hogy csapásokat mérjen terroristagyanús emberekre Pakisztánban.

Jay Carney szóvivő sajtóértekezletén igennel válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy Barack Obama amerikai elnök kész-e lesújtani további terroristagyanúsra személyekre pakisztáni területen.

Obama elnök “úgy véli, ez a helyes megközelítés, továbbra is ezt gondolja” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik