Nagyvilág

Fokozottan védik Obama nagyanyját

Megszigorították az őrséget a kenyai Kogelóban, ahol Barack Obama amerikai elnök nagyanyja, Sarah Obama él, mivel attól tartanak, hogy terroristák bosszúból megtámadhatják a falut - jelentették be kedden a helyi hatóságok.

Az Africa Review című internetes újság szerint Stephen Cheteka, Siaya körzet rendőrfőnöke arról számolt be, hogy már korábban is terrorista fenyegetéseket kaptak. A falucskát eleve állandóan őrzik, és kötelezően ellenőriznek minden belépőt, de most több őrt állítottak szolgálatba – mondta el.

Helyi vezetők is attól félnek, hogy Oszama bin Laden terrorista vezér halálát esetleg “Obama mamán”, és a falun próbálják megbosszulni. A kenyai biztonsági erők is fokozták a készültséget az ország északi, szomáliai határán, mert a térségben működik az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik szövetségese, a szomáliai al-Shabaab milícia.

Mwai Kibaki kenyai elnök hétfőn megünnepelte Oszama bin Laden elestét, mert szerinte ő eszelte ki a fővárosban Nairobiban és (a tanzániai) Dar es Salaamban az amerikai nagykövetségek ellen 1998-ban párhuzamosan elkövetett kettős merényletet, amelyben összesen 224 ember vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik