Nagyvilág

Háttérben maradna a tervezőnő

Pénteken végre megoldódott a brit hercegi esküvő menyasszonyi ruháját övező rejtély. Kiderült, hogy Sarah Burton, Alexander McQeen utóda tervezte Kate Middleton meseszép esküvői ruháját. A halk szavú tervezőnő egy életre szóló élménynek nevezte az eseményt.

Sarah Burton az Alexander McQeen ruhamárka kreatív igazgatói címét tavaly májusban, az alapító februári öngyilkossága után kapta meg.

A szakmai tapasztalatairól és romantikus-művészi érzékenységéről híres Sarah Burton a titoktartás terén is szakértővé vált az elmúlt hetekben. Állítólag a diszkréció is fontos szempont volt a ruhatervező kiválasztásakor. A 36 éves manchesteri tervezőnő nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy inkognitóban maradhasson, a pénteki esküvőn azonban lelepleződött: a menyasszonyt Sarah Burton segítette be a westminsteri apátságba tartó autóba, és a katedrálisban is a tervezőnő igazította meg a menyasszonyi ruha uszályát a bevonuláskor.
Sarah Burton Fotó: Christophe Ena / AP

Sarah Burton Fotó: Christophe Ena / AP

Sarah Burton, aki eddig is nemzetközi szinten elismert tervezőként volt számontartva, 2000-től dolgozott Alexander McQeen jobbkezeként. A halkszavú tervezőnő esküvő után kiadott közleményében tudatta: a tervezés egy életre szóló élmény volt számára. Ám nem valószínű, hogy esküvői ruhatervezőként válna szupersztárrá, ugyanis közölte: nem óhajt az elkövetkező napokban interjút adni. Sarah Burton, aki mára ugyanolyan ismertté vált, mint mentora, azt reméli, hogy a reflektorfény árnyékában maradhat, és továbbra is a ruhái beszélhetnek helyette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik