Nagyvilág

Több tucat letartóztatott a hercegi esküvőn

Negyvenhárom embert vettek őrizetbe a brit hercegi esküvő idején elrendelt fokozott biztonsági ellenőrzések során Londonban.

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére csaknem egymillió turista érkezett a brit fővárosba, az esemény biztosítására ötezer rendőrt vezényeltek az utcákra. A Scotland Yard közlése szerint huszonöt embert rendzavarásért állítottak elő, de letartóztattak egy férfit egy 14 éves lány elleni nemi erőszak miatt.

Az esküvői menet útvonalán is rendőrök biztosították az utat, illetve a háztetőkön is mesterlövészek és fegyveres kommandósok voltak, ők távcsövekkel pásztázták a tömeget. A rendőrség bejelentette, hogy feloszlattak két, a hercegi esküvő elleni demonstrációt is London központjában.

A hatóságok 99 embert kitiltottak a házasságkötésnek helyt adó Westminster városrészből, 24-et pedig már csütörtökön őrizetbe vettek, mert azt tervezték, hogy megzavarják a nászt. A pénteki biztonsági intézkedéseket részben a terror-, részben a várost nemrégiben feldúló anarchisták veszélyére hivatkozva rendelték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik